1. Mistrovství republiky Zatre – 28.6.1998

První mistrovství republiky v Zatre pořádá Klub deskových her Paluba a firma Templum v neděli 28. června v Praze na palubě parníku Atlantida, který kotví asi 100 metrů proti proudu od Palackého náměstí.

Zúčastnit se může každý, komu je alespoň 8 let; turnaj začne vysvětlováním pravidel, takže mohou přijít i ti, kteří Zatre ještě nikdy nehráli! Plánované trvání je od 13 do 19 hodin, přičemž ve 14:30 parník vypluje na vyjížďku po Vltavě. Hráči, kteří se umístí na prvních místech, obdrží hodnotné ceny a dva nejlepší poletí zadarmo do Londýna na 2. Olympiádu duševních sportů, která se koná 24. - 30. srpna.  Účast dvěma nejlepším hráčům uhradí Zatre e.V.

Zatre e.V. má v Německu, Rakousku a Švýcarsku 10 klubů, v nichž je sdruženo přes 200 hráčů. Od dubna 1997 je předsedou Zatre e.V. Wolfgang Wichmann; Manfred Schüling, který se této namáhavé funkce vzdal ze zdravotních důvodů, však vynechá jen málokterou akci, která se točí okolo jeho hry.

Zatre e.V. pořádá každý rok Open turnaj, kde se vyhlašuje mezinárodní mistr v Zatre.

Zatím posledním, a tedy úřadujícím mistrem (pro r. 1998) je Frank Schmid z Mnichova.

Zatre je také jednou z disciplín na Olympiádě duševních sportů, jejíž druhý ročník se uskutečnil 24.-30.8.1998 v Londýně.

Olympijskou vítězkou prvního ročníku se stala Sigrid Ludwig z Berlína; vítězem druhého ročníku je Wolfgang Wichmann z Grafingu v Bavorsku. Olympiády se zúčastnila i česká výprava vzešlá z červnového mistrovství republiky, v čele s první mistryní republiky Jarmilou Voráčkovou.