Grafing  2003

Grafing je malé městečko asi 30 km od Mnichova v Německu. Hráči se tam scházejí ve dvou ZATRE-klubech - "Grafinger Spielbären" a "Wir Kellerkinder".

A právě "Wir Kellerkinder" pořádají jednou za dva roky ZATRE turnaj. Letos jsme na něj poprvé vyrazili. Jeli jsme ve složení Milan, Vlasta a Petr Petrasovi.

Pořadatelé před turnajem odmítali některé přihlášené hráče pro omezenou kapacitu 40 hráčů. Po odhláškách pozvali všechny náhradníky.

Ale nakonec se sešlo 32 hráčů. Byli jsme nasazeni podle pořadí ve světovém žebříčku do 8 skupin po 4 hráčích. Každý s každým hrál dvakrát a z každé skupiny postupovali dva nejlepší do osmifinále KO-systému.

Petr získal ve skupině dvě výhry ze šesti her a těsně mu unikl postup. Rozhodující partie s Almim (Rakousko) prohrál o šest bodů a o dva body! Stačilo jednu partii vyhrát a postoupil by.

Vlasta a Milan hráli ve stejné skupině. Pořadí ve skupině:  1. Gerlinda 10 bodů, 2. Milan 6 bodů 3. Vlasta a Wolfgang Gf. 4 body.  

Vlasta měla mezinárodní turnajovou premiéru. Držela se statečně, získala dvě výhry (1x s Milanem, 1x s Wolfgangem Gf.) a s vítězkou naší skupiny Gerlindou prohrála jednu partii jen o bod a byla do posledního kola v bojích o postup.

Milan sehrál se všemi ve skupině zápasy s jednou výhrou a jednou prohrou a postoupil do dalších bojů.

Osmifinále:  V osmifinále Milan narazil na Wernera Wehofschitsche. Sehráli tři partie bez jediné chyby a rozhodovalo jen štěstí. Werner vyhrál rozhodující třetí partii a postoupil.

Konečné pořadí: Ve finále zvítězila Gelinda Wehofschitsch z Vídně (vítězka naší skupiny) nad vítězem minulého turnaje Wolfgangem Wichmannem (Grafinger Spielbären), který tak skončil druhý.

Na třetím místě se umístil Franz Polak-Rottmann (Vídeň), nejlepší světový hráč.

Co se dělo po turnaji?  Kellerkinder Turnier je typický tím, že po turnaji se všichni hráči sejdou na večírku u Kocků, kde je připraveno bohaté pohoštění.

Byla to příležitost popovídat si s zatristy jinak než za hracím stolem - německy, anglicky i pár slov rusky. Ochutnali jsme také různé nápoje z bohatě vybaveného baru, zahráli si Flipper a další hry a příjemně unaveni odcházeli spát.

Druhý víkendový den, v neděli 6. července 2003, se konala Mimořádná valná hromada. Jejím jediným bodem byla volba předsednictva, když předsednictvo zvolené v březnu odstoupilo.

Bylo zvoleno představenstvo ve složení Jürgen Kock (Německo, staronový 1. předseda), Franz Polak-Rottmann (Rakousko, 2. předseda)  a Stefan Mall (Švýcarsko, pokladník).