Milí zatrníci, ve stručném a „neumělém“ překladu Vám předkládám to, co přišlo od Ericha (s upřesněním instalace od Karla):

 

Milí hráči Zatre,

 

je zřejmé, že nám Jürgen poskytl hráčské účty až do 31/12/2010, takže se až do této doby můžeme opět oddávat online hraní.
Tím, že nám Jürgen opět umožnil online hraní a tím pádem i chatovat se zahraničními hráči, za to mu patří díky.

Pro ty, kteří Zatre Online ještě nemají (nebo už nemají) na svém PC, prosím, prvně stáhnout kompletní instalaci (9,3 MB) z webových stránek Zatre Klub 15 - šedé pole vpravo - kliknout na Download Software (níže uveden přímo odkaz).

http://www.zatre.net/de/zo/setup.exe (9,3 MB)

 

Spustit Setup a dle pokynů provést instalaci (vyžadován účet s právy administrátora). Po ukončení instalace následuje reboot počítače.

Po restartu si stáhněte Update V24, archiv uložte, z něj vybalte soubor Zatre3.exe a v adresáři, do kterého jste Zatre předtím nainstalovali, jím nahraďte starý Zatre3.exe.

 

Update V24 je dostupný na adrese:

http://www.zatre.net /de/zo/Zatre3_24.zip

 

Pokud již jste měli Zatre Online na svém PC instalováno, ponechte výchozí instalaci beze změny, protože potřebné aktualizace tam budou nainstalovány automaticky a dále postupujte shodně s výše uvedenými kroky.

 

Pro příjemnější uživatelské rozhraní doporučuji stáhnout Layout "Kellerkinder 1"

http://www.zatre.net/klub15/Z3/kellerkinder_1.exe


Poté, co je kompletně dokončena instalace, je nutné se ještě zaregistrovat pro online hraní. Také chat se zdá opět přístupný, i když ne přímo z hrací desky, tam (zatím) nefunguje link. Spusťte prohlížeč a zadejte následující URL: http://www.zatre.net/de/chat/

 

Prosím, po prvním vyvolání přidejte tuto stránku do vašich Oblíbených (záložky), tím jí budete mít hned po ruce, když hrajete online a chcete se domluvit na hru s dalšími online hráči!

Jak vidím možnosti hry, jsou možná jen přátelská utkání, protože ještě není navázán WRL (web-rankliste, čili webový žebříček).

Jakmile se hráči ale shodnou, že příští zápas by měl být zapsán do WRL, prosím, aby oba hráči zaslali výsledek  k zápisu e-mailem na Karla (kareljer@post.cz) , který ho následně odešle je Erichovi.

 

Údaje ze hry pište prosím, v tomto pořadí (všechny položky v jedné řádce, odděleny středníkem):

1)datum, čas

2) jména hráčů (jméno hráče, který vyhrál na 1. místě)

3) výsledek (opět vyhrávající skóre jako první)

Ohledně podmínek zachovat online hraní i přes konec roku se s Jürgenem ještě spojím. Franky se nabídl, že se pokusí oslovit nějaké sponzory, abychom získali od Jürgena dostatek hráčských licencí a mohli tím i nadále hrát Zatre Online. Co vznikne z Frankyho aktivity ještě uvidíme.

V každém případě bych chtěl ale naléhat na (asi spíše poprosit) všechny aktivní hráče, aby se podívali po potenciálních sponzorech, abychom mohli i nadále hrát Zatre Online. A i kdyby to bylo třeba jen 100 EUR ročně, které by nám nějaký patron daroval, tak už i tím by nám opravdu moc pomohl!

Samozřejmě, že by přišlo jeho firemní logo (s proklikem na jeho firemní internetové stránky) na naše Zatre Info-stránky!

O dalším vývoji Zatre Online vás zde budeme informovat.

 

Takže – do toho!

Dana